The Artist´s Way

In 3 maanden creativiteit, kracht en vertrouwen terugvinden

Sta je op het punt om een stap te zetten in je carrière?
Wil je graag meer creativiteit en inspiratie in je leven en je werk?
Wil je graag je passie volgen?
Dan is The Artist’s Way iets voor jou.

Na deze training van 3 maanden:

  • Weet je waar je blokkades zitten
  • Durf je grote beslissingen te nemen
  • Durf je je grenzen te verleggen
  • Ben je (weer) creatief
  • Heb je een (werk)ruimte in huis die inspireert en energie geeft
  • Heb je een beeldendossier dat jouw droom concreet verbeeldt

Vol energie, opgeruimd en met een nieuwe mindset durf je grote stappen te zetten. In 12 weken coach ik je in het opheffen van blokkades, in het herkennen van overtuigingen, in het vinden van inspiratie en vooral in het bewust maken van keuzes. Je leert je eigen kracht en macht te gebruiken. En vooral leer je veel bewuster in het leven te staan. Door je creativiteit aan te boren, durf je andere wegen in te slaan.

Voor iedereen
Creativiteit is niet voorbehouden aan kunstenaars. Creativiteit maakt ideeën en plannen los en helpt je verder te kijken en je zelf te vertrouwen. Verrassende paden in te slaan en grenzen te verleggen.
Een deelnemer heeft na deze training eindelijk dat boek geschreven dat al lang in haar hoofd zat, een andere deelnemer koos voor een veel bewustere balans tussen werk en ontspanning. En een derde deelnemer kon jarenlange overtuigingen doorbreken en schreef een grote belangrijke speech voor haar eigen verjaardag dankzij de oefeningen en begeleiding uit de cursus. En een vierde deelnemer bouwde, vrijwel direct na afloop van de training, met eigen handen en hulp van vrienden haar gedroomde atelier achter haar huis. Een inspirerende plek waar ze haar creativiteit de ruimte kan geven.
The Artist’s Way is dus ook voor jou.

Wat vinden anderen er van?
Lees hier de reacties van deelnemers.

Wat kun je verwachten?
Voor deze training gebruik ik het boek The Artist’s Way van Julia Cameron. Cameron heeft een methode beschreven om creatieve blokkades op te heffen. Een methode die werkt, ook (en zeker) als je geen kunstenaar bent. Samen met twee andere docenten, Judith Pronk en Miranda Straten, heb ik de methode aangevuld en verrijkt met twee workshops en Masterclasses die de creativiteit en inspiratie op een bijzondere manier aanboren en daardoor perfect passen bij de thema’s van The Artist’s Way.

Workshop Ruimte maken
De ene workshop en Masterclass gaat over ruimte maken. Ruimte voor nieuwe ideeën, dromen en strategie. Deze workshop van Judith Pronk is de basis voor het veranderen van je woon- of werkomgeving. Je onderzoekt welke warboel je in de weg zit. Je leert hoe rommel je leven beïnvloedt, waarom je spullen verzamelt in huis en waarom het zo moeilijk is om die spullen weer los te laten. Het resultaat is overzicht en concrete acties waar je thuis of in je werkruimte mee aan de gang gaat.

Workshop Beeld
De andere workshop en Masterclass gaat over beeld. Je gaat je dromen verbeelden. Als je alles mag wensen, hoe ziet je leven er dan uit? Miranda Straten (website) begeleidt je in de keuzes die je maakt en laat je de betekenis van jouw beelden zien. Je wordt je bewust van de taal van het beeld en door het concreet te verbeelden, ga je ernaar gaan leven.

Door het dagelijks schrijven van Morning Pages, met een wekelijkse Artist Date in je eentje en het herkennen en noteren van synchroniciteit, ben je steeds bezig met deze methode. Bewust en onbewust.

Volgende training
Kijk onder het kopje ‘Volgende workshop’ wanneer de eerstvolgende training begint.

The Artist’s Way wordt door de Pronk Academie online gegeven. Kijk op Pronk Academie

 

vrijheid1