Reacties deelnemers

Evelien uit Heino (deelnemer The Artist’s Way 3.0 najaar 2015): “Schrijven kan dus echt helpen om meer ‘ruimte’ te creëren in mijn hoofd.”

Natalie uit Wapenveld (deelnemer The Artist’s Way 3.0 najaar 2015): “De creatieve luiken worden echt opengegooid. Je moet het vooral ervaren.”

Hanneke uit Zwolle (deelnemer The Artist’s Way I voorjaar 2015): “The Artist’s Way was een cadeautje aan mezelf. Ik keek er elke week naar uit weer naar ‘de cursus’ te mogen bij Katja. Ik had ontzettend veel plezier op de avonden en ging er met meer energie weg dan dat ik er kwam. Vooral het gezamenlijk optrekken in het proces van deblokkeren en hervinden van onze eigen creativiteit werkte voor mij goed: dat vind ik een stuk prettiger dan in mijn eentje een boek lezen. Ik heb jarenlange overtuigingen doorbroken, ik heb een grote speech geschreven die ik alleen maar kon schrijven dankzij de oefeningen, teksten en begeleiding uit de cursus, doordat ik daarbij mijn creativiteit maar vooral mijn zelfvertrouwen heb teruggewonnen.”

Albertine uit Zwolle (deelnemer The Artist’s Way I voorjaar 2015): “De training heeft mij geholpen om bewuster in het leven te staan en te genieten van kleine dingen. Ik ben zekerder geworden van mijzelf en van de keuzes die IK maak. Ik merk dat ik daarin ook veel creatiever denk, zonder blokkades gaat dat namelijk een stuk makkelijker. Mijn vriend zei eens dat hij het idee had dat de training vooral egoïstische mensen voortbracht omdat ik ineens allerlei dingen deed die IK leuk of belangrijk vond. Ik vond dat een groot compliment.”

Marjan uit Deventer (deelnemer The Artist’s Way I voorjaar 2015): “De training leert je anders denken. Het zorgt voor een stuk bewustwording. Hoe meer ruimte, hoe meer intuïtie en creativiteit tot bloei komt. Ook nu de lessen voorbij zijn, word ik hier nog vaak aan herinnerd. In mijn eentje had ik er nooit zoveel plezier uit kunnen halen. Iedere keer stapte ik weer vrolijk in de auto richting Zwolle.”

Marije uit Zwolle (deelnemer The Artist’s Way I voorjaar 2015): “Door de wekelijkse bijeenkomsten zit de vaart er goed in en word je in snel tempo het creatieve proces ingezogen.”

Judith uit Amsterdam: “The Artist’s Way is een ontdekkingsreis in 12 weken. Ik heb mijn dromen spelenderwijs omgezet in concrete stappen en voor ik het wist had ik iets moois gemaakt. Ik heb nu mijn eigen bedrijf en ik heb inspirerende nieuwe mensen leren kennen. En dat gaat verbazend makkelijk en snel. En de “transformatie” is blijvend. Ik herken wat belangrijk is voor mijn creativiteit en ik herken welke belemmeringen in mezelf me van de goede dingen afhouden. Het geeft me focus en ik geniet van wat ik aan het doen ben.”

Jitske uit Utrecht: “The Artist’s Way is voor mij heel waardevol geweest en heeft me geleerd hoe ik beter naar mezelf kan luisteren en mijn drijfveren kan ontdekken. De schrijfopdrachten dwingen je om buiten je eigen kaders te denken en even los te komen van vaste patronen. Door op zeer regelmatige basis te schrijven is het voor mij veel duidelijker geworden wat ik belangrijk vind ik het leven. Daarbij helpt het programma je om telkens door middel van kleine stapjes aan je doel te werken. Met behulp van TAW weet ik welke kant ik op wil binnen mijn werk, maar heb ik tevens weer vele creatieve hobby’s opgepakt, waaronder zingen en naaien. Kortom: ik focus nu op wat me energie geeft en bij me past. Ik zou zeggen doen!”

Irene uit Zwolle: “In een periode van 4 maanden heb ik met Katja samen The Artist’s Way gedaan. Uit nieuwsgierigheid begon ik ermee. Ik had het boek al eens gelezen, maar samen intensief de hoofdstukken bespreken en de opdrachten doen geeft toch een heel ander resultaat. Ik ben in die periode begonnen met het schrijven van mijn boek. Ik ontdekte dat je inspiratie wel kunt afdwingen, door gewoon te beginnen. Het boek is nu, een half jaar later, af. Het samen bespreken werkte voor mij als een spiegel. Je ontdekt waar je zelf tijdelijk geen aandacht voor hebt of waar je jezelf in remt of tegenhoudt. Katja helpt je wekelijks verder met haar oprechte belangstelling en prikkelende vragen.”

Els uit Sierentz (Frankrijk): “Omdat ik in Frankrijk woon en nergens een TAW-groep kon vinden om bij aan te sluiten, besloot ik het boek te lezen en op mijn eentje het programma te starten. Dat ging redelijk goed, tot aan hoofdstuk 8. Daar bleef ik vastzitten. Geen doorkomen aan. Dankzij de wekelijkse Skypesessies met Katja ben ik nu weer ‘on track’. Ik ervaar nu de enorme meerwaarde van een goede begeleiding, en Katja doet dat helemaal fantastisch! Ze stelt me de juiste vragen en speelt me belangrijke reflecties terug, kortom ze begeleidt me in mijn tocht naar mijn doel. Dat doel zie ik nu duidelijk voor ogen en dankzij de sessies met Katja kom ik iedere week een stap dichter bij.”

Miranda uit Tiel:
“The Artist Way heeft mij geleerd:
Wie ik ben
Hoe ik mij gedraag
Wat ik doe
en denk
en voel

Dit alles in relatie tot
Wat Ik
ECHT
van HARTE wil!

En ’t allerbelangrijkste leren tijd creëren !

Dank voor jouw rake woorden Katja.”