Mensen houden van kunst

Ik was op bezoek bij Kim Atkinson, een Engelse kunstenares wonend in Wales. Ze maakt schilderijen, prints en tekeningen op basis van wat ze ziet in de natuur. Ze laat zich inspireren door de dag, de sfeer, de atmosfeer, het weer, de vogels. Ze vertelde me dat ze sinds lange tijd een dagboek bijhoudt van de lucht. Ze liet me een stapel boekjes zien waar ze haar dagelijkse luchten in vastlegt met waterverf. Ze heeft haar ‘dagboek’ nodig om haar creativiteit actief te houden. De boekjes zien er prachtig uit, heel inspirerend ook. Haar dagboekjes doen me denken aan The Morning Pages van The Artist’s Way.

We spraken over The Artist’s Way en over de kracht van het dagelijkse schrijven en voor haar dus schilderen. En we spraken over de twijfels die iedere artiest, of iemand die een droom realiseert, wel heeft: heeft het allemaal wel zin wat ik doen. Kim zei tegen me: “Mensen houden van schilderijen en mensen houden van lezen. Blijf creëren, want de wereld zou er vreselijk uitzien zonder kunst!”

Kim heeft gelijk en ik besluit het schrijven weer op te pakken. En ik krijg direct heel veel zin om weer mensen te begeleiden in hun zoektocht naar inspiratie. Wil jij ook jouw (creatieve droom) verwezenlijken? Kijk dan eens hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s